europejski rejestr firm - strona główna
strona główna dodaj firmę kontakt Zaloguj się Regulamin
Kategorie
Lokalizacja firm
Restauracja Olimpijska
Żywność i używki » Restauracje, pizzerie
Wszystkie informacje Opis działalności firmy Dane kontaktowe Lokalizacja na mapie
adres: Boczna 15, 25-093 Kielce - Świętokrzyskie
telefon: (41) 361-83-07
telefon: 695-059-476
telefon: 695-591-416
http://www.restauracjaolimpijska.pl
Opis firmy
Nasza firma powstała w 2007 roku.
Prowadzimy działalność w zakresie żywienia indywidualnego- restauracja i zbiorowego:bankiety, przyjęcia okolicznościowe, konferencje, wesela, obsługa imprez plenerowych, targowych, muzycznych, sportowych i innych.
Naszym celem jest organizacja niezapomnianych przyjęć oraz świadczenie najwyższej jakości usług cateringowych. Stworzyliśmy zespół kompetentnych, wykwalifikowanych kucharzy i kelnerów, którzy czuwają nad powodzeniem każdego przyjęcia.
Możecie mieć Państwo pewność, że dostarczymy świeże, wykwintne potrawy, zapewnimy fachową i miłą obsługę.
Jesteśmy gotowi do pracy nawet w najtrudniejszych warunkach, także pod presją czasu. Możemy zorganizować nietypowe przyjęcia w interesujących miejscach na terenie całego kraju.
Oferta firmy
PRZEKĄSKI DROBNE:

Kanapki dekoracyjne

Tradycyjne kanapki na chrupiącym białym lub ciemnym pieczywie z:

- jajkiem i kawiorem czarnym i czerwonym
- krewetkami koktajlowymi i świeżym ogórkiem
- łososiem wędzonym, serkiem śmietankowym i świeżym koperkiem
- pastą jajeczno-szczypiorkową i rukolą
- pastą serowo-paprykową i pomidorkami cherry
- pastą serowo-koperkową i selerem naciowym
- pasztetem i galaretką z żurawiny
- szynką pieczoną i grillowaną papryką
- ementalerem, kiwi i mandarynką
- salami, czarną oliwką, kaparami i parmezanem
- serem camembert i winogronami
- blue cheese, orzechem włoskim i pistacjami
- blue cheese i winogronami
- schabem pieczonym i musem chrzanowym
- pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
- rostbefem i kaparami
- mozzarellą, awokado i świeżą bazylią
- wędzoną rybą maślaną i kawiorem
- paluszkami krabowymi, mascarpone, ogórkiem świeżym i koprem
- szynką Prosciutto i parmezanem
- serem Grana Padano i z suszonymi pomidorami
- łososiem wędzonym i czarnym kawiorem

Tartinki

Drobne kanapeczki koktajlowe z:

- jajkiem przepiórczym i kawiorem czerwonym i czarnym
- paluszkami krabowymi na musie z limonki
- krewetkami koktajlowymi i wiórkami ze świeżego ogórka
- łososiem wędzonym, mascarpone i świeżym koperkiem
- pastą jajeczno-szczypiorkową i rukolą
- pastą serowo-paprykową
- pastą serowo-koperkową
- pasztetem z gęsi i galaretką z żurawiny
- szynką pieczoną i grillowaną papryką
- ementalerem, kiwi i mandarynką
- salami, czarną oliwką i parmezanem
- serem camembert i winogronami
- serem Dor blue i orzechem włoskim
- schabem pieczonym i musem chrzanowym
- pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
- kozim serem i grillowaną papryką
- rostbefem i kaparami
- wędzoną rybą maślaną i kawiorem
- awokado, mozzarellą i bazylią
- szynką Prosciutto i parmezanem
- serem Grana Padano i z suszonymi pomidorami

Sałatki:

- mix sałat z szynka i parmezanem
- sałatka z grillowanym kurczakiem, sałatą rzymską i grzankami
- włoska jarzynowa
- sałatka grecka z serem feta
- po królewsku z groszkiem, serem żółtym, cebulą sosem
- sałatka brokułowa z sosem czodnkowym
- sałatka Caprese z pomidorów z mozzarellą i świeżą bazylią
- sałatka z ziemniaków z jajkiem i kulkami z buraków
- sałatka z paluszków krabowych i migdałów
- sałatka z karczochów z grillowanymi pomidorami
- sałatka z makaronu Tricolore z pepperoni, oliwkami i suszonymi pomidorami
- sałatka z rostbefu z cykorią, kalafiorem, brokułami i sałatą freeze
- sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkami i oliwkami
- sałatka ziemniaczana z kaparami i czerwoną cebulą
- sałatka z grillowanego bakłażana, cukinii i papryki
- sałatka po hindusku z selerem konserwowym, ananasem, kukurydzą

Sandwiche

-paluch wieloziarnisty z szynką konserwową i warzywami
-paluch wieloziarnisty z serem żółtym i warzywami
-paluch wieloziarnisty z szynką pieczoną i grillowaną papryką
-paluch wieloziarnisty ze schabem pieczonym, musem chrzanowym i warzywami
-paluch wieloziarnisty z łososiem wędzonym, mascarpone i świeżym ogórkiem
-paluch wieloziarnisty z mozzarellą i pomidorami i świeżą bazylią
-bagietka z szynką konserwową i warzywami
-bagietka z serem żółtym i warzywami
-bagietka z szynką pieczoną i grillowaną papryką
-bagietka ze schabem pieczonym , musem chrzanowym i warzywami
-bagietka z łososiem wędzonym, mascarpone i świeżym ogórkiem
-bagietka z mozzarellą i pomidorami i świeżą bazylią
-tost żytni z pastą jajeczną i szczypiorkiem
-tost żytni z pastą tuńczykową i warzywami
-tost pszenny z grillowanym kurczakiem i warzywami
-kajzerka z szynką, serem i warzywami
-kajzerka z serem ementaler i warzywami
-kajzerka z tuńczykiem i warzywami

Majoneziki w babeczce kruchej:

-nadziewane farszem z kurczaka
-nadziewane farszem z ryb

Kulki mięsne:

małe kotleciki z mielonego mięsa wieprzowego, wołowego lub drobiu z ziołami, posypką sezamowo-orzechową, z pieprzu zielonego, ze słonecznika i płatków migdałowych.

Koreczki:

Mix koreczków:
z serem camembert, truskawką i brzoskwinią
- z kabanosem, cebulką perłową i kaparem
- z łososiem wędzonym, świeżym ogórkiem i limonką
- caprese
- z salami, czarną i zieloną oliwką
- z serem ementaler i winogronami
- z serem brie, ananasem i brzoskwinią

BANKIETY:

Bufet zimny:
- półmisek wędzonek i mięs pieczystych (min.boczek rolowany, karkówka szpikowana czosnkiem, schab ze śliwką i morelami, polędwiczki wędzone)
-asortyment pasztetów pieczonych z żurawiną i sosem cumberland
- schab z musem chrzanowym
- wybór kolorowych galantyn w lekkim auszpiku
-rożki z szynki nadziewane pastami serowymi
-carpaccio z polędwicy
- łódeczki z cykorii z paluszkami krabowymi i koperkiem
-filet z ryby po grecku
-łosoś wędzony z sosem cherry
-szczupak fazerowany po polsku
Bufet gorący:
-boeuf Strogonow z polędwicy wołowej
-wieprzowina w sosie pomidorowo-czosnkowym
-kotleciki schabowe w warzywach
-polędwiczki w sosie kurkowym
-polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu
-filet z łososia z sosem śmietanowo-chrzanowym
-bukiet jarzyn,
-gnocchi szpinakowe
Bufet z deserami:
-babeczki śmietankowe z frużeliną
-ptysie z musem kawowym
-ciasto porcjowe mix
-ciastka bankietowe w papilotkach
-sałatka owocowa
-szaszłyki owocowe

PRZYJĘCIA OKOLICZNOŚCIOWE

Przykładowe menu:
Przekąski zimne:
-tatar z łososia na liściach cykorii
-carpaccio wołowe z liśćmi rukoli, płatkami parmezanu
-rulony szynki z musem awocado


Zupy:
-krem z leśnych grzybów z ziołowymi grzankami
-bulion z kołdunami
-krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym

Dania ciepłe:
-warkocze z polędwicy wieprzowej w sosie borowikowym, ziemniaczki opiekane w aromatycznych ziołach, bukiet jarzyn
-sola zapiekana z warzywami z sosem cytrynowym, ryż jaśminowy, zestaw surówek
-pierś z kurczaka w egzotycznym sosie, puree ziemniaczane, bukiet jarzyn

Desery:
-puchar lodowy z owocami skropiony aromatycznym likierem z bitą śmietaną
-szarlotka na ciepło z lodami
Słowa kluczowe
restauracja, imprezy okolicznościowe, organizacja imprez, imprezy, wesela, catering, bankiety, uroczystości,
Lokalizacja na mapie
Formularz kontaktu
Imię, nazwisko / Firma:
Adres email:*
Nr telefonu:
Treść wiadomości:*
Europejski Rejestr Firm - Twoja firma w Internecie       strona główna | dodaj firmę | kontakt | logowanie | regulamin | polityka prywatnosci |